Stel cookie voorkeur in

Excellente leerlingen

Onze plusklas is excellent!

Wij hebben een plusklas waar het plezier vanaf spat, waar de hersenen kraken, waar we onderzoeken, experimenteren, presenteren, debatteren en samen leren. We zijn trots op onze zelfgekozen projecten: planeten, uitvindingen, bomen, muziek, hersenen, achtbanen, VOC, oceanen, mythische figuren...

Dit onderwijs is prachtig!
We denken, we ontwerpen, we vernieuwen, we creëren.

Een leerling aan het woord.

Ik heb twee jaar in de PLUS-klas gezeten.  Ik heb dat altijd heel erg leuk gevonden. Je mag één keer per week de klas uit en gaat met andere kinderen die in PLUS-klas zitten aan het werk. Door de lerares van de PLUS-klas worden onderwerpen verzonnen waar de groep het over kan gaan hebben. Dit zijn bijna altijd onderwerpen die niet tijdens de lessen in de klas worden behandeld. Vervolgens wordt er door de PLUS-klasleerlingen gestemd welk onderwerp er wordt uitgekozen. 

Als het onderwerp is gekozen wordt er een woordveld met punten over het onderwerp gemaakt. Dit zijn de punten waarover we het met elkaar over willen hebben. Vervolgens worden de taken onder de leerlingen verdeeld. Meestal werk je samen met een andere PLUS-klasleerling en schrijf je een stukje of maak je iets over iets.

Wij hebben het bijvoorbeeld gehad over planeten, Excel en achtbanen.

Zoals ik al zei heb ik het altijd ontzettend leuk gevonden om in de PLUS-klas te zitten. Ik heb er zo veel van geleerd!

Kim Damen

 

Nieuwsgierig? Neem eens een kijkje en bel Dorien voor een afspraak.

Wij zijn nieuwsgierig