Stel cookie voorkeur in

Geschiedenis

Een stevig fundament sinds de 20e eeuw

De Antoniusschool viert in 2017 haar 95 jarig bestaan. We kunnen dus met recht zeggen ‘een school met geschiedenis’ en een stevig fundament binnen het Voorhouts onderwijs. Van 'katholieke jongensschool voor gewoon lager onderwijs' opgericht in 1922, tot moderne basisschool waar ieder kind welkom is en persoonlijke aandacht krijgt.   

De heer Allard was het eerste schoolhoofd van de Sint Antoniusschool. Na bijna 40 jaar dienstverband werd 'meester Allard' op 1 januari 1961 opgevolgd door 'meester B.G.A.M. Went'. Hij heeft 28 jaar de leiding gehad over de Sint Antoniusschool. In zijn tijd is er veel veranderd...

Welkom meisjes, dag Sint

In 1965 werden er voor het eerst ook meisjes toegelaten op school! De bovenmeester werd directeur. Het toelatingsexamen werd Leidse Toets. De klassikale aanpak maakte plaats voor een individuelere benadering. Het leerplan heette voortaan schoolwerkplan en op de basisschool kwamen leerkrachten. Leerlingen zitten niet meer in een klas maar in een groep. En Antonius was geen Sint meer...

SKOV

In februari 2002 werd het schoolgebouw na 65 jaar ingeruild voor een gloednieuw clustergebouw. Per 1 september 2008 maakte de Antoniusschool samen met de Emmäusschool en de Andreasschool te Voorhout deel uit van Stichting Katholiek Onderwijs te Voorhout (SKOV). 
Nadat een aantal directeuren haar zijn voorgegaan, vervult Dorien van Doeveren sinds 6 december 2010 met veel enthousiasme en ambitie de rol van directeur. Dorien is hiervoor als groepsleerkracht werkzaam geweest binnen de twee andere scholen van SKOV.

Sophia Stichting

In 2012 is SKOV opgegaan in de Sophia Stichting, een schoolbestuur dat destijds groeide van 20 naar 23 katholieke basisscholen in de Duin- en Bollenstreek. Meer informatie vindt u op www.sophiascholen.nl.